Marlanul si Reactiunea

Pentru ca am dat si eu cateva mesaje impotriva politicienilor care-mi insultau inteligenta, inainte sa ma intorc la cafelele mele pun si eu doua concluzii.

Nu sunt sociolog, nu stiu de ce a pierdut Ponta si cum s-au distribuit voturile, sunt doar concluzii pe care mi le dicteaza bunul simt:

3. Dupa ultimele zile imi raman in minte doua fraze monumentale:

“- Decat sa fiu marlan mai bine pierd”. Klaus Iohannis raspunzand unor imperative din public (sustinator) care-l indemnau la atacuri la familia contracandidatului.

“Cei care dorescu cu adevărat să voteze şi pot să facă acest sacrificiu să se ducă la Nancy, mai ales că este un oraş superb, leagănul art nouveau”. Teodor Melescanu, ministrul diplomatiei lui Victor Ponta. In traducere: “Fraierilor lasati votul ca oricum o sugeti. La plimbare cu voi!” Halal diplomatie!

2. Victoria lui Iohannis inseamna implicit falimentul discursului mincinos (pe termen lung) al televiziunilor de partid care-si imagineaza romanii ca pe o masa de prosti carora daca le arati o foaie alba ei te fac sa crezi ca e neagra. Si daca facebook-ul insista totusi ca ar fi alba el devine (facebook-ul) hipster basist, total nereprezentativ. Chiar si un ultimul moment, contrar tuturor evidentelor din diaspora televiziunile aservite aratau sectii de votare goale.

1. Contrar autolamentarilor cum ca romanii sunt smecheri si hoti, in majoritatea concetatenilor mai exista acea fibra morala si etica pe care au reusit prin contrast sa o zareasca in candidatul Iohannis. Developarea s-a facut destul de brutal, aparent Ponta “i-a tras-o” la televizor, inclusiv comentatorii sustinatori ai dreptei sarind la gatul candidatului lor, obisnuiti fiind cu balcanismul politicii romanesti. Plecand initial impopotonat cu tot ce s-a putut: biserica, servicii, bani de mita, traseism, televiziuni, institutii, ordonante, pomeni etc. In final Ponta s-a sufocat sub propria greutate ramanand in pielea goala.

0. Sfidarea diasporei a fost probabil singura greseala a lui Victor Ponta. Unda valului a pornit in urma cu doua saptamani s-a amplificat prin filmelele din telefoanele romanilor care au stat la cozi, s-a multiplicat prin internet si in final l-a maturat pe Victor Ponta.

image

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
Website: Joy Ride Coffee

Nu pierde ocaziile de a reacționa când vede lucruri care îi vorbesc. Îi place lumea asta așa cum e ea - cu lumini și umbre, între care se întrevăd nenumărate nuanțe de gri. Adoră să fie înconjurat de oameni normali. Situl de față, care nu reclamă nu știu ce pretenții, le este dedicat intr-un fel. (V. Bojan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *