Indian Paratha  

Mă bântuie mancărurile indiene. Fără să știu exact ce vreau să filmez (omul, mâncarea sau rețeta) am tras la nimereala cadre cu tipul din Andaman care întindea cu veselie și entuziasm aluatul, cât era ziua de lungă într-un decor care poate părea cel puțin ciudat unui european. Am luat bucătile brute de film si le-am unit pentru eternitate.  Youtube le-a înghițit și el pe nerăsuflate (alături de alte sute de milioane de filme) așa cum am înghitit și noi Parathe-le indianului.

Impreuna cu Mircea, în zilele din Andaman am fost captivii lui. Ne-am plimbat pe străzi complet fără sens făcând fotografii aiurea, mai mult ca să digeram mâncarea și să ne întoarcem la el. Ne-a schimbat meniul indiferent de cererile noastre, după bunul lui plac, așa cum își schimba cămășile. La fel și prețurile. O noapte am avut coșmarul că a două zi nu-l voi mai găsi acolo și în altă noapte n-am putut dormi de teamă că pleacă vaporul înainte să fie gata mâncarea. Pentru Egg Paratha  (țineți-va de nas și strigați tare “egg parathaaaa”) dau ceva stele Michelin.  Nu stiu de unde. Ultimele parathe le-am mancat în larg, de adio, pe vapor, direct din hârtia de ziar în care erau împachetate.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
G. Serban
Website: Joy Ride Coffee

Nu pierde ocaziile de a reactiona cind vede lucruri care ii vorbesc. Ii place lumea asta asa cum e ea - cu lumini si umbre, intre care se intrevad nenumarate nuante de gri. Adora sa fie inconjurat de oameni normali. Situl de fata, care nu reclama nu stiu ce pretentii, le este dedicat intr-un fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *