Guvernu’ Mickey Mouse – deschidere festiva

Iata cum arata festivitatea de deschidere a anului scolar in perioada glorioasa a guvernului MM (Mickey Mouse – 2014). O gluma proasta.

Asemenea “Glumei” lui Kundera distrugerea unei societati sanatoase (sau fie … in curs de insanatosire) se face de jos, fix de la baza (educatie) si incepe in primul rand cu distrugerea simbolurilor. Astazi incepem puternic, lovind direct in fundatie cu … ABECEDARUL.

image

In aceasta dimineata nici macar invatatoarei nu-i venea sa creada ca-si asteapta copiii de clasa I fara manual pe masa, fiind pentru prima data cand se intampla acest lucru in toata cariera ei.

Pregatim cu succes o “noua generatie de sacrificiu”, un sacrificiu pe altarul politicienilor oportunisti, corupti.

Fraza zilei este “ne descurcam cum putem”. Milioane de romani accepta astazi cu seninatate si resemnare incompetenta politicienilor care n-au fost in stare sa puna o carte-simbol pe masa copiilor in varsta de 7 ani! Mergem cu veselie pe mana lor, facand recapitulari pana se hotarasc ei cum impart banii (platiti de noi).

Apoi mergem inainte inghitind galusca si asteptand-o pe urmatoarea. Pe care o vreti?  Pe cea din economie? Pe cea din justitie?  Ca din sanatate sau alte domenii n-a mai prea ramas nimic.

Situatia este ingrata mai ales pentru profesori, care lucreaza in conditiile stiute, ei trebuind sa dea copiilor valori diametral opuse fata de atitudinea, etica si actiunile politicienilor despre care am scris mai sus: adevar, respect de sine, demnitate, respectarea cuvantului dat si alte asemenea truisme.

PS. Inteleg ca de joi s-au oprit lucrarile la acel kilometru lipsa (de vreun an) din autostrada Sibiu-Deva. Si tocmai ce premierul MM declara vineri la Alba ca a vorbit personal cu constructorii si isi vor respecta termenul. “Ne descurcam cum putem …”

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
Website: Joy Ride Coffee

Nu pierde ocaziile de a reacționa când vede lucruri care îi vorbesc. Îi place lumea asta așa cum e ea - cu lumini și umbre, între care se întrevăd nenumărate nuanțe de gri. Adoră să fie înconjurat de oameni normali. Situl de față, care nu reclamă nu știu ce pretenții, le este dedicat intr-un fel. (V. Bojan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *