Malawi, o cafea WOW!

image

In ignoranta mea nu stiam unde e Malawi, numele tarii imi suna exotic si ma gandeam la o tara/insula pe undeva prin America de Sud sau in Pacific. Dar cand am vazut boabele n-am mai avut nici un dubiu ca Malawi e in Africa.

image

image

Boabele sunt “clasic africane”. Fata de cafelele sudamericane, ele au dimensiuni variabile – majoritatea mici, rotunde. La prajire sunt nepretentioase desi orice ai face prajirea nu iese deloc uniforma. La fel se intampla si cu boabele din Etiopia. Am gasit pe harta republica Malawi, e undeva in sud-estul Africii.

Am prajit-o light spre mediu asa cum imi place mie mie. Observati acea “linie” deschisa la culoare de pe crestatura boabelor. Nu cautati aceasta linie in cafelele din comert de la brand-urile mari de cafea. Nu o veti gasi. Daca linia nu exista, e semn ca prajirea a ajuns in zona dark, carbonizand odata cu ea nu numai majoritatea aromelor dar si dulceata naturala a boabelor de cafea.

Am prajit-o miercuri, s-a odihnit 3 zile. In dimineata asta de sambata, mi-am facut un doppio care a iesit excelent. In timp ce l-am extras vremea afara se schimba in fiecare minut. Cand macinam era viscol, cand “tampam” batea vantul, cand extrageam se intuneca cerul, cand il aveam in ceasca era Soare. Espresso-ul a iesit foarte corpolent (vascos), fructat, dulceag, cu aciditate placuta, medie. Pentru ca mi-am propus ca in aceste pagini sa public orice imi face placere, am scos aparatul foto si odata cu pozele am mai “tras” ca la carte un shot dublu, adica un doppio, 50ml rezultati din 17g de macinatura Malawi Pamwamba.

image

image

image

image

Maine ma voi juca cu Malawi la V60.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
Website: Joy Ride Coffee

Nu pierde ocaziile de a reacționa când vede lucruri care îi vorbesc. Îi place lumea asta așa cum e ea - cu lumini și umbre, între care se întrevăd nenumărate nuanțe de gri. Adoră să fie înconjurat de oameni normali. Situl de față, care nu reclamă nu știu ce pretenții, le este dedicat intr-un fel. (V. Bojan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *