Patriotism local

De cate ori ajung, e drept rar, intr-un loc “uitat de lumea civilizata”, cum ar fi in sat la Alun sau Maguri (aici are Voicu mosia) ma conectez “la viata” cu Radio Romania Actualitati. Vocile din difuzor, acompaniate de bazaitul mustelor fie trezite din hibernare, prinse in perdea sau pe orbita unui bec, sunt parca rupte din timp. Soundtrack-ul duminical zboara “in direct” plecand din satele romanesti pline de pozitiv trecand “offline” prin atelierul unui sculptor de geniu si revenind live la “fotbal minut cu minut”. Stai in racoarea casei de lemn te uiti in tavan si iti imaginezi chipurile celor din aparat vesnic insufletiti de un maxim patriotism local. Fie ca sunt sus pe Muntele Gaina, in Poiana Narciselor sau la Ocna Sibiului.

image

“- De ce sa plecam altundeva? Avem tot ce ne trebuie. Muntele e la doi pasi si avem “marea” chiar langa noi. De ce sa plecam?“
Ocna Sibiului, prima zi – deschiderea sezonunului  2014
Next Post:
Previous Post:
This article was written by
G. Serban
Website: Joy Ride Coffee

Nu pierde ocaziile de a reactiona cind vede lucruri care ii vorbesc. Ii place lumea asta asa cum e ea - cu lumini si umbre, intre care se intrevad nenumarate nuante de gri. Adora sa fie inconjurat de oameni normali. Situl de fata, care nu reclama nu stiu ce pretentii, le este dedicat intr-un fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *