Pasul in concret

image

Romania 2011: Pasul romanesc nu e unul filosofic, nu e un pas in neant la care sa reflectezi, ci unul in concret. Nu este un pas spre moarte ci unul spre viata. “Ah viataaaaaa meaaaaaaaaa …”, un pas spre Tuborg, spre mici cu mustar, porumb fiert, American Popcorn, vata de zahar roz – pe bat de lemn sau Carlsberg la halba. Balta face parte din sarbatoare. Pasul peste ea este unul mic pentru omenire, un pas important insa, locul cu balta fiind in fapt singurul prin care ai acces la petrecerea prilejuita de zilele Hunedoarei.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Romania, over and out.

————————————————–

PS:

Paris 1932: Stiti fotografia geniala , facuta in spatele Garii Sain-Lazare? Este acel tip de imagine care te loveste din primul moment in crestet: Wow! Dupa care daca te uiti mai bine la ea incepi sa vezi in “contrapartida” balerina de pe panoul din fundal care executa si ea aceeasi saritura.“Wow! x 2”. Dar nu este chiar aceeasi saritura, ci una cu capul in sus, optimista, in contrast cu personajul lui Bresson care priveste in jos. Apoi vezi acolo in fundal cimitirul si silueta neagra, fantomatica, a unui personaj. Taietura fotografiei nu ne da nici o informatie despre cat da mare/adanca e apa. Personajul nostru va disparea curand in afara cadrului sau poate chiar sub apa, e ultima lui saritura. Fotografia ramane deschisa intepretarilor fiecaruia.

Asta e la Paris, e filosofie.

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
Website: Joy Ride Coffee

Nu pierde ocaziile de a reacționa când vede lucruri care îi vorbesc. Îi place lumea asta așa cum e ea - cu lumini și umbre, între care se întrevăd nenumărate nuanțe de gri. Adoră să fie înconjurat de oameni normali. Situl de față, care nu reclamă nu știu ce pretenții, le este dedicat intr-un fel. (V. Bojan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *