Teleleu cu Cosmin si Elena

Scriam despre planurile lui Cosmin Bumbut aici si am promis ca revin.

Anul trecut, impreuna cu Elena Stancu a cumparat o masina cu rulota adica o autorulota. Renuntand momentan la confortul apartamentului din capitala (Elena a renuntat si la confortul job-ului)  au plecat pe drumuri. Ideea e simpla, vor face fotografii si vor scrie despre Romania.

image

La prima vedere, viata intr-o rulota poate parea boema. N-ai sef, telefonul nu suna, dormi pe marginea apelor, langa paduri, mirosi campurile, seara te uiti la stele si dimineata te trezesti in cantecul cocosilor. Si o iei incet, ca melcu’, incotro ai chef.

Problemele de la oras se simplifica insa se amplifica alte probleme extrem de concrete, banale in alt context. Alimentare cu apa, aruncatul gunoiului menajer, cuplarea la prize de curent electric, gatit in conditii mai speciale, spalat haine, dus etc. Despre viata in rulota Elena a scris mai multe aici: 15 Zile in rulota

Intentia proiectului este aceea de a scrie si de a fotografia pe un subiect foarte serios, sensibil, si extrem de prezent in Romania: violenta asupra copiilor,  “bataia e rupta din rai” fiind unul dintre motto-urile multor romani care din pacate “isi educa” copiii prin violenta. Subiectul mie mi se pare complicat, delicat si curajos, necesitand o mare deschidere, intelegere si apropiere fata de comunitatile romanesti.

Ce vor fotografia si ce vor scrie vom vedea “live” pe www.teleleu.eu

Bafta!

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
Website: Joy Ride Coffee

Nu pierde ocaziile de a reacționa când vede lucruri care îi vorbesc. Îi place lumea asta așa cum e ea - cu lumini și umbre, între care se întrevăd nenumărate nuanțe de gri. Adoră să fie înconjurat de oameni normali. Situl de față, care nu reclamă nu știu ce pretenții, le este dedicat intr-un fel. (V. Bojan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *