12 -13. Lago di Garda – Bolzano

Motorul porneste fara probleme, pare sa-si fi revenit. Luam un mic dejun, ne serveste o romanca cu accent italian. Plecam pe “cracul” drept al lacului peisajul e schimbat dar la fel de pacifist, de data asta cu mai multe plaje. Ajungem in Lecco la BMW, punem motoarele in fata, ne uitam la alte motoare si la echipamente. E plin de BMW-uri. Uitandu-ma la parcarea asta, fac o estimare, in orasul asta mic, sunt mai multe BMW-uri cat in tot Ardealul. E incredibil ce piata moto e aici in Italia. Vine un omulet, Dana ii explica in italiana ce s-a intamplat ieri, dar ii spune ca acum porneste fara probleme. Omuletul apasa pe starter, si nu se intampla nimic. Mai sa fie, culmea.

image

BMW-ul asta stie ca e la doctor si vrea sa-si arate buba. Omuletul da bagajele jos si cu o dexteritate de invidiat impinge motorul in service. Pe drum reuseste sa o porneasca, apoi in service iar nu pleaca. Dupa care pleaca de fiecare data. Intr-o jumatate de ora omul vine si ne explica ca motorul are o modificare la cablajul electric, modificare neclara, facuta prost, inainte de a fi cumparat de Gabriel. Zice ca dureaza cateva ore sa o desfaca pentru a descoperi problema, si acum tocmai urmeaza pauza de masa. Insistam totusi. Daca plecam la drum, si nu mai porneste, ce facem? Omul are o solutie, ne arata un fir negru, ne arata borna de plus a bateriei. Trebuie pus contactul si facut scurt intre cele doua puncte. Ne face demonstratia pe loc si ne da un fir pe care sa-l punem pe plus-ul bateriei. Ne vine inima la loc, si BMW-ul nemtesc se poate porni romaneste facand un scurtcircuit cu o sarma.

Hai, la drum. Vom vedea acum Lago Di Garda si deseara ne lafaim la SPA in Bolzano. Gresesc drumul, facem vreo 60km in plus, tin secret ocolul o buna bucata de drum. Lacul Garda contrasteaza puternic cu lacul Como. Aici totul e dinamic, oamenii sunt activi, lacul e un imens spatiu de agrement, plin de valuri. Se face kaiting, ski nautic, e plin de skijet-uri, si de veliere. Traficul e si el dinamic, multi motociclisti, multe curbe, multe tuneluri. Ajungem in Riva Di Garda, ne place la nebunie, mancam fructe de la o toneta mobila, ne pare rau ca nu ramanem aici o zi. Ar fi fost mai misto decat la Bellagio.

image

image

Pe seara ajungem la Bolzano, inainte sa inceapa ploaia. Mancam repede, apoi urcam la SPA-ul de pe acoperis si gemem de placere: la sauna uscata, apoi in piscina, apoi sauna umeda, dupa care jacuzzi, masaj puternic cu apa si apoi racorit in aer liber, in noapte pe terasa. Am ales locul asta special pentru relaxare, aici nu avem de facut nimic, vom pierde o zi prin oras si prin saune, numai pentru refacere fizica. Nu e rau. Seara bem ceva la barul hotelului, spre miezul noptii dormim. Dimineata o luam din nou de la inceput, dupa micul dejun stam la soare pe terasa, ne uitam la munti, apoi piscina, sauna, jacuzzi, masaj cu apa. Pe la amiaza ne saturam de leneveala, luam un taxi si mergem in oras. Ne plimbam aiurea pe strazi, prin magazine, mancam bruschette, apoi lenevim mult langa niste pahare de Hugo.

image

image

Dupa atatea paste, sea food si alte mancaruri fine, lui Gabriel i se face pofta de Kebab. Gasim pe net un local, mergem direct la el, noi incercam falafel. Nu ne impresioneaza nici pe unii nici pe altii. Deja am in cap imaginea SPA-ului, se pare ca nu numai eu, ne suim grabiti intr-un taxi si iar ne afundam in placeri.

Jurnal moto-calatorie EU 2015:

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
Website: Joy Ride Coffee

Nu pierde ocaziile de a reacționa când vede lucruri care îi vorbesc. Îi place lumea asta așa cum e ea - cu lumini și umbre, între care se întrevăd nenumărate nuanțe de gri. Adoră să fie înconjurat de oameni normali. Situl de față, care nu reclamă nu știu ce pretenții, le este dedicat intr-un fel. (V. Bojan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *