8. Puglia

8. Puglia

Dimineata Gabriel e nelinistit, face dus, noi am mai dormi. Vine de la dus parfumat ca o domnisoara care merge la balul bobocilor apoi iese pe punte. Dar dupa cateva minute se intoarce si se pune iar la somn. Ne trezim cu bubuieli in usa, personalul vaporului vrea neaparat sa recupereze cheile, pe loc. Ies pe punte, se vede coasta Italiei, mergem in paralel cu ea. Acostam, ne recuperam motocicletele, Dana filmeaza debarcarea noastra glorioasa. Buongiorno Italia!

Ce faci cand ajungi prima data in Italia? Bei o cafea. Gasim o cafenea aranjata, cafeaua nu e geniala dar e cinstita ca mai oriunde in Italia. Destinatia de astazi este Torre Dell’orso in zona Puglia. Dar pana acolo mai avem cateva puncte de interes. O luam pe un drum rapid, traficul e agresiv, dar nici noi nu ne lasam mai prejos. Prima oprire o facem in Polignano A Mare. Hai sa admiram putin peisajul si apoi continuam.

pogliniano0

pogliano2

Arata traznet, ma mancanca rau de tot sa sar in apa. Simt slabiciunea si in sufletul colegilor, nu mai astept confirmarea lor asa ca imi dau jos pantalonii si raman direct in slip. Plonjez in apa, si ma pun pe chiuit. Ma urmeaza toata lumea. Nu ne mai intereseaza motoare, haine, acte, chei, bani, raman toate pe mal in voia Domnului (ca de atatea ori). Dupa baile repetate din Grecia toti am prins o dexteritate incredibila in a trece din costumul moto in costumul de baie, si invers. Inot departe craul, apoi inot pe spate spre celebrul golf din Polignano A Mare. Ma intorc bras, obosit ies pe mai si fac fotografii cu peisajul. Dupa care imi vine chef de sarit in apa, Gabriel imi filmeaza cu incetinitorul o saritura. Calculez gresit, ratez intrarea in apa, dar tot e misto de tot. Dana filmeaza niste crabi minusculi. Ne mai invartim in zona, ne reechipam operativ si plecam multumiti aruncandu-ne iar in trafic.

Intram in Monopoli, ne-a cam luat foamea. Totul se aliniaza din nou, mancam pe o terasa umbrita, de data asta italieneste. Bruschette, pizza, paste, tiramisu. Toate norocoase. Desi Gabriel rezolva telefonic diverse probleme ce tin de job, e totusi buna dispozitie asa ca fortez o noua baie. Nimeni nu zice “nu”, si iar sunt uimit de cata dexteritate am prins in a trece in 30 de secunde din costumele moto in costumele de baie, fara sa ai nevoie de o cabina de schimb sau de paravan.

IMG_3216

Imi place mult plaja asta urbana din Monopoli. Daca de obicei inoti cu privirea in largul marii aici e cazul sa inoti exact invers cu fata orientata spre mal, sa te uiti la cladirile vechi si la turla bisericii. Nu ma mai satur. Ma gandesc la sirienii de pe autostrada si chiar la romanii nostri emigranti. De ce ai locui in vest sau in nord, in loc sa vii in Italia? Poate ai mai putini bani, dar uite: ai mare, ai mancare, ai soare, ai vin, ai viata. Nu pricep. Dar in timp ce am gandul asta, un tip de culoare, ceva african care vinde ochelari pe plaja, tine sa ma contrazica. Dintr-un motiv care ne scapa se naste un scandal intre el si un italian pletos, tatuat. Africanul e insa atos tare, asa ca italianul pare ca cedeaza si se retrage vociferand. Pare totusi un conflict marunt, nu unul generat de diferenta de nuanta a pielii.

monopoli

Lasam pentru moment marea si o luam spre Alberobello. Nu arata rau dar ne-a cam rupt caldura, suntem obosit, nu mai avem energie prea multa. Locul e simpatic dar nu ne da pe spate. La plecare reusim sa ne pierdem.

alborabelo

Cam asa arata traseul meu prin Alberobello, la 37 de grade, in cautarea lui Gabriel.

arborabelo-traseu

O inregistrare vocala a ceea ce vorbeam singur in casca ar fi fost mai relevanta. Ne regrupam totusi in satul vecin.

Ocolim Brindisi, apoi Lecce, urmam un drum de coasta si gasim locul de cazare din Torre Dell’orso. Nu putem zice ca ne place dar nu putem zice nici ca nu ne place. E un tarm stancos cu multe “fiorduri mici”, cu piscine naturale inundate si multe grote. Vizual arata bine, dar pe tot tarmul e lume multa, tineri zgomotosi care petrec pe stanci.

italieni

torre

E noapte deja, ne suim pe motoare, suntem aproape sa “muscam” momeala unui restaurant “fancy” in inima unei statiuni. Renuntam la timp si revenim la o “Pescheria” cu peste proaspat. Incercam iar prea multa mancare. Dupa ce am facut macel in calamari si in paste, fetele si Gabriel vor sa manance un peste proaspat. Aleg in final un steak de ton. Eu, ca nemancator, le fac morala, ar fi trebuit sa manance un peste local din Mediterana. Suntem iar epuizati dupa o zi lunga, mai bem un pahar pe terasa hotelului, ne batem pe prizele limitate din camera si adormim fara vise.

pogl

 

 

Jurnal moto-calatorie 2016:

Ziua 1 – Spre Giurgiu cu trafic, istorie si turci
Ziua 2 – Prin urmare si-asa deci este vorba despre … greci
Ziua 3 – Thassos, la liber
Ziua 4 – In Thassos la munte si la mare
Ziua 5 – Long way to Keramoti
Ziua 6 – Metsovo
Ziua 7 –  We are sailing
Ziua 8 – Puglia
Ziua 9 – Vasile din Puglia
Ziua 10 – Calabria
Ziua 11 – Tropea
Ziua 12 – Amalfi 1
Ziua 13 – Amalfi 2
Ziua 14 – Pizza day
Ziua 15 – Din Albania in Durmitor (Muntenegru)
Ziua 16 – Sibiu

 

tura-parcurs-2016

 

Next Post:
Previous Post:
This article was written by
Website: Joy Ride Coffee

Nu pierde ocaziile de a reacționa când vede lucruri care îi vorbesc. Îi place lumea asta așa cum e ea - cu lumini și umbre, între care se întrevăd nenumărate nuanțe de gri. Adoră să fie înconjurat de oameni normali. Situl de față, care nu reclamă nu știu ce pretenții, le este dedicat intr-un fel. (V. Bojan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *